10 kroner 5. utgave er blitt et stort samleområde for seddelsamlerne, og spesielt årstallet 1972 er populært, da man her kun kjenner til totalt 38500 stk, fordelt på 26 litra (QF og QG ukjent). Dette pga en «feil» ved Nokas i Stavanger, som leverte ut bunker med 10-kronesedler tidlig på 80-tallet, og da primært i Haugesunds og vestlandstraktene. Men problemet med disse sedlene var at de ikke skulle eksistert, for den forrige utgaven varte til 1973, så man skulle i prinsippet ikke ha blå tikronesedler fra 1972 i sirkulasjon. I samlermiljøet i Haugesund Numismatiske Forening, var det flere som oppdaget dette litt tilfeldig, og spesielt taxisjåførene visste om at disse blå tikronesedlene fra 1972 var spesielle, og kunne ha ekstra verdi. Hver gang det var noen som betalte med tikronesedler, ble de som hadde årstallet 1972 på seg, lagt til side.
For litt over 10 år siden begynte prisene på disse erstatningssedlene å stige markant, og flere og flere ble oppmerksomme på at de var blitt dyre, så det begynte å dukke opp flere av de sjelden typene, som QA, QB, QC, QD og QX, faktisk såpass mange at man måtte endre sjeldenhet på dem i katalogen.
En kveld ringte det på døra til Eirik, vår avdelingsleder i Haugesund, og der sto en ukjent mann utforbi med en konvolutt, full i disse sedlene. Han hadde hørt at Eirik hadde solgt noen slike til gode priser, og lurte på hva han kunne få for sine. Han hadde jobbet nettopp som taxisjåfør, og var blitt tipset av et medlem i den lokale myntforreningen om å se etter slike, og spare på dem. Han leverte fra seg 64 stk i varierende kvalitet, og ble ganske overrasket når deler av dette innbrakte over 100.000,- til ham på auksjon senere.
I årets julekalender finner vi 10 kr 1972 QU, i kvalitet 1+ til 750,-
Hvis man skulle samlet samtlige utgaver av blåtiere, finnes det 336 forskjellige ordinære utgaver, og 280 erstatningssedler.
Blåtieren er den siste seddelutgaven på tikroner, etter 1984 fantes 10 kroneren kun som mynt, og hadde da vært gitt ut som seddel fra 1877 i forskjellige utgaver.